Project Atria, Cambridge Biomedical Campus

Client

University of Cambridge

Value

£41,000,000

Division

Main Projects

Key Features

New Heart and Lung Research Institute situated on the Cambridge Biomedical Campus, adjacent to the new Royal Papworth Hospital.

Contains 8,000 sq.m of research space, and provides a 10-bed clinical research facility and Education Suite, along with state-of-the-art wet and dry laboratory space.

Linked to the Royal Papworth Hospital via a basement tunnel.

Constructed using an in-situ concrete frame clad with a mixture of anodised bronze rain screen cladding panels and curtain walling.

Includes PV panels, an atrium green roof, and naturally ventilated dry research spaces.

Project Atria won the CFCI Award for ‘Best New Building over £2m’.

Back to portfolio listing