New Changing Pavilion for Cokethorpe School

New Changing Pavilion for Cokethorpe School

Published on:

SDC has achieved project completion on a new Changing Pavilion for Cokethorpe School in Oxford. 

Image: Cokethorpe 9

Cokethorpe School is an independent day school for pupils aged 4 to 18. Set in rural West Oxfordshire and surrounded by over 150 acres of parkland, the school offers a wide range of sporting activities and facilities.

The existing changing rooms were located away from the school’s sporting facilities, meaning there was limited access for pupils and staff. To overcome this, Cokethorpe School opted to relocate these facilities to a new, purpose built, single storey changing pavilion.

Designed by ADP Architects, the Changing Pavilion is of timber frame construction, clad in timber panels and finished with a green roof – chosen to minimise the impact on the surrounding parkland. Open walkways stretch the full depth of the building allowing natural light to pass through, as well as providing external access to the 10 individual changing rooms that are arranged for teams of 22.

Each changing room is finished with vinyl flooring, plasterboard ceilings and whiterock walls, with individual shower cubicles within each room. Singular WC facilities are located at either end of the pavilion. In addition to the changing facilities, the building provides a department office and medical room, sheltered bag storage areas, and boot removal facilities for pupils.

The project was successfully delivered with minimal disruption to pupils and staff. The SDC site team were in regular communication with the school, ensuring that key stakeholders were informed at every stage of the construction process. Additionally, the works continued through the coronavirus pandemic, with careful consideration taken to ensure social distancing and enhanced cleaning measures throughout.

Related Projects